Johnny Weismuller and the rockin' pirates

 Roots Rock and Roll, Rockabilly, Jump.

Johnny Weismuller and the rockin' pirates zagen het levenslicht in de tweede helft van 1987. De groep werd niet opgericht vanuit het nostalgisch gevoel naar de jaren '50 (het oudste lid lag nog in zijn luiers tijdens de hoogdagen van: de Rock and Roll) maar uit een onweerstaanbare goesting om eens wat recht-voor-de-raapse muziek te brengen.

Alle leden van de groep hadden vroeger nog deel uitgemaakt van een resem obscure groepjes. Van Johnny Weismüller is geweten dat hij als kind in een Wurlitzer is gevallen en daardoor alleen maar die muziek kan? Moet! Zingen.

Johnny Weismuller and the rocking pirates willen geen eigen nummers brengen en ook al plaatsen zij enige accenten, toch wordt er zoveel mogelijk gestreefd naar de sound van de Fifties en dit met een aangepast instrumentarium zoals contrabas.

Het repertoire gaat van minder gekende nummers naar de onvermijdelijke klassiekers van " les Beters Sacrees " uit De jaren 50: E. Presley, E. Cochran, S. Fischer, C. Perkins...

De groep was te horen in verschillende etablissementen in Vlaanderen en Wallonië en op Festivals: Rocking Ronse, Mont-Martrefeesten, Marktrock Poperinge, Rocky Hasselt...

Beluister ons album op youtube