Mister V’s Bluesband

Mister V's Bluesband

De bluesband die in 1991 werd opgericht treedt na enkele jaren in de luwte terug in de spotlights.
Het verhaal van de band kan je verder doornemen.
Patrick Van Daele laat zich omringen, voor die soort muziek door enkele van zijn Vaste kompanen vol vuur en met overgave
De roots zijn gebleven en Mister V’ Bluesband gaan voor die authentieke blues.
Een must om live te beleven!!!
Pat Van Daele: Electric Gitaar – Dobro – Acoustic gitaar – slidegitaar – Lapsteel.
Mathieu Vanden Houtte: Bass
Emilio Detemmerman: Drums
Gastmuzikanten:
Bert Descamps: Mondharp en anderen

Mister V's Bluesband

Mister V's Bluesband Historie

De groep kende zijn ontstaan begin jaren ‘90 rond het station te Wervik – een voor de hand liggende plaats om een bluesgroep op te richten. Een zekere Roger Simono – een dubieuze persoon en bluesfreek uit de streek bracht een aantal bluesmuziekanten bij elkaar voor één eenmalig optreden in een plaatselijke kroeg en hij noemde ze Big Fat Pat and the alcoholics Whatt’s in a name.

Enkele leden van deze bezetting bleven, hoe kan het anders samen spelen onder andere bij Blow By Blow en the statiebluesband van Wervik bij Nicole en johan.
Van het één kwam het ander en rond de stationsbuurt vonden dank zij de inzet van enkele plaatselijke vrijwillige waaronder Roger Simono en Robert Bille enkele Bluesfestivals plaats waarvan Patrick de organisatie deed.

Het was ter gelegenheid van de opening van een nieuwe onderdoorgang voor reizigers op de lijn 69 te Wervik dat dit festival plaatsvond – pat was in zijn dagelijks beroepsleven werfleider en landmeter. Enkele grote namen uit het blueswereldje stonden hier op het podium. Hideaway, Red Rooster, Tex, Blow by Blow, the Astatics, Johnny Weismuller and the rocking pirates.

De statiebluesfestivals – waren een waar succes in de streek – kenden grote bijval en onder de spelers van Blow by Blow was er mondharpist Bert Descamps – hij nodige pat uit om samen te werken Blow by Blow met Pat Van Daele was een feit. Er volgenden veel optredens her en der in de streek maar ook in Frankrijk. Zij speelden geruime tijd samen maar er kwam wat sleet op de samenwerking en RIP was ’t gevolg.
Na verloop van tijd tijdens een optreden Van Johnny Weismuller And the rocking piraets ter gelegenheid van Johan Mares ’s vrouw Veerle vroeg Mares aan Pat om een band te beginnen.
– johan was in onmin gevallen met de leden van zijn vroegere band About Composing en zocht een uitlaatklep.
Een kroegentocht te wervik greep plaats en Johan was er bij de pinken bij – hij als notoir kroegenloper om een optreden te versieren.

Mister V & the alcoholic’s zag het daglicht – Bert Descamp op mondharp – Lode Demetter op bas en Carlheinz Chambare op drum vervolledigden de groep.
Het eerste optreden vond plaats tijdens een plaatselijke kroegentocht en kende grote bijval. Verschillende optredens volgden her en der in de streek.
Een eerste album “Living the blues” werd via Carlheinz Chambare opgenomen te Roeselare Math op bass en pat op gitaar en Carl op drums – er werden enkele nummers met Bert opgenomen maar hij wou enkele als gastmuzikant fungeren.
Een tweede Album volgde “Second Hand” werd opgenomen bij pat die toen al over een studio beschikte.

“ Draaipunt” een akoetisch album.
Er volgde een derde Album “Time” werd eveneens opgenomen bij pat – tijdens deze periode werd johan gewikkeld in een echtscheiding en verhuisde hij naar Brugge – het einde van Mister V and the alcoholic’s naderde.
Pat is dan alleen met Mathieu en Emilio een bluesband begonnen Mister V’s bluesband.

Er werden 3 albums opgenomen:
– Fourth time around
– Blues session
– Blues mania

Coming soon: alle songs zijn gemaakt
– Swamp Theater 9 songs
– Don’t show me the blues 6 songs
– Lost Days 6 songs
– Fragile Blues 5 songs
– Blues passion 6 songs
– Blues Moves 6 songs
– My blues 13 songs

COOMING SOON

Blues Moves
Blues Moves
Blues Passion
Blues Passion
Don't show me the blues
Don't show me the blues
Fragile blues
Fragile blues
Lost Days
Lost Days
Swamptheater
Swamptheater
My blues
My blues
Mister V. Bluesband
Mister V. Bluesband