Patrick Van Daele
Patrick Van Daele

Wenst u gitaar te leren spelen dan bent u hier op de goede plaats. Een voorkennis van muziek (notenleer) is geen must.
Bij ons leer je gitaar spelen vanaf de eerste les zonder dat je notenleer moet volgen.
U kan reeds na enkele lessen eenvoudige liedjes spelen…

Wie Ben ik?

Patrick Van Daele

Gitarist en zanger,
Patrick Van Daele geboren en woonachtig te Oudenaarde (Belgie) 27 januari 1955, profileert zich als gitarist, vooral in het tweede rangcircuit wegens beroepsbezigheden – speelt zowel akoestische als elektrische gitaar. Deze laatste hielden de boot af voor een profcarrière als musicus gitarist.Niet tegenstaande blijft deze bezige bij flink bezig en holt hij van het ene muzikale project naar het andere, zijn geliefkoosd terrein. Hij is niet bang om een nieuw project aan te vatten en zich als freelance musicus te profileren.
De allrounder bij uitstek: hij is wat betreft gitaarstijl niet voor 1 gat te vangen en maakt daarbij gebruik van een uitgebreid instrumentarium. Speelt zowel klassiek, jazz, blues, ragtime, pop, pickingstuff, country & western, ritme- en leadgitaar, akoestische & elektrische gitaar, vleugjes bass, mandoline, banjo,12 string, lapsteel, slidegitaar, keyboard, dobro & syntgitaar. Kortom, overal inzetbaar als muzikant. Maakte als componist filmmuziekvoor enkele poëziefilms.
Onder het motto You need music Good music? Well here they are!! speelthij als leider en sideman in diverse bands met uiteenlopende stijlen.
Dat hij niet egoïstisch ingesteld is bewijst hij door zijn opgedane ervaring en kennis te willen doorgeven. Hij is namelijk lesgever van de gitaristenclub. Hij maakte het 130 pagina’s dikke sessiesleidboek, “van Bach tot Metheny” leer gemakkelijk gitaar spelen Of alles wat met gitaarmuziek te maken heeft te doorgronden, syntiseren en daar lessen uit te trekken om een volwaardig muzikant gitarist te worden.
Patrick Van Daele – Het verhaal van een gitarist.
Het begon allemaal met een advertentie die hij vond in de streekkrant waarbij een rockabillygroepje uit Ronse een ritmegitarist zocht en die uiteraard vond. Na enig rondzwerven in de streek en op zoek naar een vaste band vond patrick “Johnny Weismuller and his rocking pirates. Algauw was hij een vaste waarde in deze band die her en der optraden zonder eigenlijk hoogverwachte ambities te koesteren. Voordien had hij deel uitgemaakt van menige scoutsorkesten, begeleidde hij Maarten en Ruben zijn zoontjes op sinterklaasfeesten en grootoudernamiddagen met de jazzband The gold star swingband.
Na Hugo Valke en Pol Depoortere te zijn tegenkomen was zijn frank eindelijk gevallen. Zijn gitaarcollectie nam uitbreiding en zijn zoektocht in de gitaarmuziek nam ongebreideld toe. Er was gewoon geen houden meer aan. Het sluimerende talent en de werkambitie was aangeboord. Hij wou en zou muzikant gitarist worden.
Na ooit een bluesconcert te hebben georganiseerd kwam hij Bert Descamp tegen, een harpblazer om U tegen te zeggen. Geruime tijd maakte hij deel uit van blow by Blow en verkende zo het bluescircuit. Op literair gebied kwam hij Joris Diependale en Lucrèce van Hecke tegen. Uit individuele samenwerkingen ontstond met Joris “Café chantant” – of poezie op muziek die Patrick zelf schreef – en met Lucrece “Eros en Tanatos” waarbij hij muziek van Chopin en Satie op klassieke gitaar speelde alsook eigen nummers die voor het eerst ten gehore werden gebracht in het Arcadiatheater in Gent.
Hij werd gitaarleraar. Goed gedocumenteerd en sprekend met kennis van zaken kwam menig jong beginnend gitarist zijn raad opvolgen.

Flyers

Gitaarmuziek voor elke gelegenheid
Gitaarmuziek voor elke gelegenheid

Enkele sfeerbeelden van optredens